Rólunk

2020-ban került elsőként megrendezésre az Év Szaloncukra verseny. A verseny civil kezdeményezés volt, amit Kovács Ádám és Kovács Gergely a Szeretem a csokit bloggerei álmodtak meg. A versenybe ingyen lehet nevezni minden kategóriába. Igyekeztünk és igyekszünk minden gyártót bevonni, azonban minden gyártó maga döntheti el, hogy versenyzik-e és ha igen melyik szaloncukraival és melyik kategóriában. Minden évben változik a díjazott kategóriák listája. Ezalól kivétel az Év Szaloncukra, az Év Kézműves Szaloncukra és az Év Cukormentes Szaloncukra kategória valamint az Év Új Íze.

A verseny során számos civil szervezet segíti a munkánkat. Ők is megkóstolják a versenybe nevező szaloncukrokat és a szavazatukkal segítenek kiválasztani a legjobbakat. 2021-ben 152 szaloncukor közül választottunk nyertest. Összesen több, mint 5000 szem szaloncukor zsűrizése alapján került kiválasztásra a győztesek listája.

A kategóriák kiválasztása során fontos szempont minden évben a fogyasztói szokások alakulása és az aktuális trendek is. Reméljük, hogy sok különleges és új íz megjelenését motiválja majd az évek során a verseny.